Trots att jag bara är några år över 50 så har jag redan barnbarn. Det är väl i och för sig inget som är speciellt konstigt, men när man säger morfar och farfar så tänker i alla fall jag på pensionärer. Fast jag har inget emot att ha barnbarn i den här åldern, för nu har man ju ändå mycket ork kvar och kan hänga med i barnbarnens tempo. Mitt äldsta barnbarn är sex år och mitt yngsta är snart tre år, och däremellan har jag två fyraåringar.

Nu ska jag snart vara barnvakt åt två av de här krabaterna, för min dotter och hennes karl ska åka iväg på en liten semester. De ska nämligen fira hans födelsedag och då ville de göra något lite speciellt eftersom han fyller jämnt, så det blir en tur till Dalarna där de har hittat ett bra hotell i Leksand som de ska bo på över en helg. Egentligen var planen att de skulle ta barnen med sig, men jag erbjöd mig att vara barnvakt så att de kunde få en lugn helg där de kan rå om varandra ordentligt.

Svärsonen vill inte ha någon stor fest eller några presenter och jag tycker att alla ska få fira sin födelsedag som de själva vill, så min present blir att ge honom en lugn födelsedag. Man behöver ju inte vara med sina barn bara för att man fyller år. Barnbarnen är underbara men ibland behöver vuxna en paus också, och en barnfri helg i Leksand med bubbelbad, hotellfrukost och andra lyxigheter är väl en perfekt födelsedag!

Lite egoistisk är jag väl också för jag vill vara barnvakt lika mycket för min egen skull. Jag tycker helt enkelt att det är roligt att få spendera lite kvalitetstid med barnbarnen, så jag ser till att kidnappa dem lite då och då!