Jag har varit lite dålig på att aktivera mig, det måste erkännas. Inte så att jag lever ett innehållslöst och fattigt liv, utan mer så att jag inte ger tillbaka så mycket till orten som jag borde. Att gå på fotboll regelbundet är mitt huvudsakliga stöd till det lokala föreningslivet men det räcker inte långt. Så nu har jag börjat engagera mig lite mer på allvar, för att ge någonting till barn och ungdomar. Jag tror ju ändå att jag har lite livsvisdom och erfarenhet att dela med mig av som kan komma till nytta oavsett sammanhang, även om jag till exempel inte vet så mycket om simning. Ja simning!

Det finns nämligen en liten simklubb här som behöver mer ledare än den har. Att simma är ju kul även om jag aldrig gjort det i organiserad form, så jag gick helt enkelt med i klubben för att kunna hjälpa till lite. Jag är ju uttalat praktisk av mig, och praktiska människor är ju alltid användbara i klubbsammanhang. Det är ju vi som får saker och ting gjorda. Att jag sedan är bra på att driva på och se till att saker och ting verkligen genomförs är ytterligare ett sätt jag kan hjälpa till på.

Att jag är bra på att driva på har redan kommit till användning. Klubben har i flera år pratat om att ordna ett simläger. Vi valde (eller, det var mest jag) Älvdalens Camping som jag har hört ordnar träningsläger i Sverige som håller hög internationell klass. Att det dessutom är i ett extremt naturskönt område, vid Österdalälven gör inte saken sämre. Det krävdes en del tjatande för att få alla att hosta upp de pengar som krävdes, men nu så kommer det att bli verklighet i sommar! Ett minne för livet för ungdomarna.