För ett tag sedan var jag och frugan barnvakt åt två av våra barnbarn när vår dotter och hennes karl bodde på hotell över en helg för att fira hans födelsedag. När de kom tillbaka hade de varsin ring på fingret. De hade förlovat sig på hotellet! Så nu är de i full gång med att planera bröllop. Det blir ingen stor tillställning utan ganska litet och enkelt, och det är precis så vi trivs bäst i vår familj. En flådig trerättersmiddag med högtidliga tal är inget som passar oss, men en fest blir det i alla fall med lite mat och lite fika efter vigseln.

En sak som de är väldigt noga med är att bröllopet ska dokumenteras så att de har något att titta tillbaka på och minnas den lyckliga dagen. Det ska till exempel stå engångskameror på borden så att alla gäster kan hjälpa till att ta kort. De bilderna har dessutom en chans att bli extra roliga eftersom motiven kanske inte alltid är de som brudparet hade tänkt sig! Jag ska också filma lite, och så ska de anlita en duktig bröllopsfotograf från Stockholm som ska ta de professionella bilderna. De har hittat sin drömfotograf men senast jag hörde något om det så var det inte helt bestämt än, så jag hoppas att de har tur så att datumet är ledigt och fotografen är tillgänglig.

Jag förstår att de är noga med bilderna, för förutom ringarna så har man ju inte så mycket kvar av bröllopet när dagen är över. Jag tycker själv att det är väldigt kul att kunna se tillbaka på bilderna från mitt eget bröllop, och det är också roligt för våra barn att se eftersom de inte var så gamla när vi gifte oss. Och för våra barnbarn förstås som tycker att vi gifte oss på stenåldern!