Jag tittar inte så ofta på film. Teve tittar jag däremot mer på, och då gärna på brittiska kriminalserier som till exempel Morden i Midsomer. Visst kan jag se någon film ifall den går på teve och verkar bra, men jag går aldrig på bio och det är väldigt sällan som jag köper en film. Det finns dock vissa filmer som jag bara måste se, och det är bland annat Sagan om ringen-filmerna. Dessa har jag och jag har sett dem några gånger, och nu har jag också Hobbit del ett och två. Trean har ju inte kommit än. Jag skulle inte vilja se de filmerna på bio. De är alldeles för långa, men tyvärr får man ju vänta ett bra tag innan de kommer ut på köpfilm.

När jag var ung läste jag Sagan om ringen-böckerna, och det är därför jag vill se filmerna nu som vuxen. Jag kommer ihåg att jag tyckte att böckerna var otroligt bra, och jag tycker också att filmerna är väldigt bra trots att handlingen skiljer sig lite från den som är i böckerna. Nu när jag har sett två tredjedelar av Hobbit kan jag än så länge säga att jag tycker att det är bra och helt okej men inte alls lika bra som Sagan om ringen. Det känns som att Hobbit är lite mer humor. Om det är avsiktligt eller inte vet jag ej, men det är allt från vad de säger och gör till deras smink och kläder. Det känns lite mer komedi över det hela.

Nu längtar jag i alla fall till sista delen kommer ut, men det får jag nog vänta på i närmare ett år med tanke på att de går på bio kring jul och sedan släpps som köpfilm några månader senare. Men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och är det något jag har lärt mig av livet så är det att det inte är någon idé att stressa och deppa över saker som man inte kan påverka. Att längta är ju också en del av livet som inte ska underskattas!

film