Nu är snart julafton här, och jag hoppas att tomten har fått min önskelista! Skämt åsido, men jag har faktiskt önskat mig en sak i år, och det är nya köksluckor. Jag är brutalt trött på mina gamla, och jag känner att nya köksluckor skulle lyfta hela köket. Förutom luckorna ser köket helt okej ut, och det är faktiskt förvånansvärt fräscht med tanke på att det har några år på nacken. Luckorna har däremot blivit slitna och fula, och dessutom passar inte färgen ihop med resten av inredningen.

Nuvarande luckor är träfärgade, och det gör att köket ser så mörkt och trist ut. Luckorna har också diverse repor och skavanker. Jag önskar mig högblanka köksluckor i vitt, och jag vet att köket kommer att bli så snyggt om jag får det. Vitt är så bra eftersom man kan matcha det med allt. Man behöver inte riskera att tröttna på färgen eftersom man enkelt kan föra in annan färg på till exempel gardiner och prylar. Vill man ha grönt i köket kan man ha det, och vill man ha gult nästa vecka är det bara att byta. Köksluckor i vitt passar till allt!

Dessutom tycker jag att det ser så lyxigt ut med högblanka luckor. Lite mer svårstädat är det kanske med tanke på att alla fingeravtryck syns, och på vita luckor ser man ju direkt om det skvätter från matlagning och disk, men det spelar ingen roll för mig. Jag städar hellre lite oftare än lever med tråkiga och fula köksluckor. Vi har pratat om att byta luckor ett tag, och eftersom min bättre hälft tycker att vi ska vänta tills efter jul har jag en liten föraning om att det är just köksluckor som kommer att ligga i tomtens säck i år. Vad finns det annars för poäng med att vänta?