Nu börjar det bli höst ute. Shortsen har åkt in i garderoben igen och långbyxorna har åkt fram. Vissa dagar är det fortfarande varmt, men inte alls om man jämför med den där värmeböljan som vi hade förut. Det är skönt att det har blivit svalare tycker jag. Snön kan gott få vänta ett tag till, men jag tycker mycket bättre om det här friska och lite kyliga luften än den kvava och varma luften som var i somras. Då var det ju inte ens skön luft på kvällarna. Nu känns det som att man kan andas igen, och det är väldigt skönt.

Med tanke på hur varmt det var i somras så blev det en hel del glass för att kyla ner sig, och jag tror att jag kan ha lagt på mig något extra kilo. Jag har ingen våg så jag vet inte säkert, men det känns som att byxorna har blivit lite mindre. Och eftersom jag tvivlar på att byxorna har krympt så antar jag att det är jag som har fått lite mer hull kring midjan. Så nu tänkte jag att jag skulle försöka röra på mig lite mer. Det passar ju bra nu när det är så skönt ute. Man kan gå i lite raskare tempo utan att bli så hemskt svettig som man blir när det är varmt ute.

Sedan får jag väl försöka låta bli kaffebrödet också, eller skära ner på det i alla fall. Men det är svårt för en gubbe som mig. Man behöver sina kaffestunder helt enkelt, och kaffe utan kaffebröd är ju som glass utan strössel. Visst är det fint, men det har inte den där lilla extra guldkanten. Men jag kanske kan ta en liten kaka istället för en bulle. Annars får jag väl helt enkelt köpa större byxor. Ut och njut av sensommarens värme nu, för det ska jag göra!

munk