Nu är det snart slut på sommaren och semestern. Och det är nu jag känner att jag skulle behöva åka bort. Med flera veckor av renoveringar, skruvande med bilen och besök titt som tätt så skulle jag behöva åka bort en helg. Så jag satte mig ner och sökte runt efter hotell på nätet. Jag hade några kriterier som jag ville skulle uppfyllas när det kom till hotellet. Främsta anledningen till att jag behövde åka bort var ju för att få lugn och ro, få återhämtning. Kriterierna som jag tittade på var:

  • Fridfull miljö, helst med vatten och natur in på knuten.
  • Gärna Dalarna, där har jag fått uppleva många somrar i mitt ungdomsår och kände att det var dit jag ville.
  • Mindre stad/by, jag är trött på folk, såklart får det på andra på hotellet, men inte för mycket trafik.
  • Hotellet ska ha allt, så jag slipper åka iväg.
  • Får gärna finnas spa, jag behöver verkligen slappna av.

Med de kriterierna i hand så fann jag det perfekta valet, http://www.greenhotel.se/ ett hotell i Dalarna, Tällberg. Ligger mellan Rättvik och Leksand. Man har vacker sjöutsikt över Siljan med glittrande vatten att insupa varje morgon. Tällberg är en liten by och jag kände att det var prefekt storlek för att undvika folk och trafik.

Nu är det så att jag såklart inte ska åka ensam, tar självklart med min fru, hon likt som mig förtjänar och behöver lite lugn och ro. Därför bokade jag ett weekendpaket till två åt oss. Tänkte även att vi skulle ta ett dopp i Siljan någon varm sommarkväll. De har också en pool att simma i inne samt ett bubbelbadkar ute, får passa på nu när det är varmt att utnyttja deras utomhuspool.  Den hade visst bara öppet till mitten av augusti. Men vi åker redan i helgen så ska inte vara några problem.