Att anlita takfirma, det är väl ingen konst? Eller…? Jo, det är precis vad det är det. Det finns så mycket som kan gå fel när man anlitar en takfirma att man som kund måste vara lite extra försiktig. Kostnaderna för att skaffa ett nytt tag är ju riktigt höga, och samtidigt är det så att om någonting går fel så kan det leda till katastrof, och kostnader som skjuta i höjden än mer. Alltså måste man vara riktigt försiktig när man anlitar en takfirma, och absolut inte välja första bästa. Det är för övrigt något som i princip alltid gäller när man ska anlita hantverkare av alla de slag.

Välj rätt firma
Första steget är då naturligtvis att bestämma sig för vilken takfirma man vill anlita. För att kunna välja rätt gäller det att du kollar upp så många referenser som möjligt för de olika alternativ som står till buds, och ser efter på nätet om de tidigare kunderna verkar nöjda med dem. Det är så enkelt det är, i princip. Men på det viset kommer du knappast att hitta bara en takfirma, utan flera. Det är här det börjar bli intressant, och det blir en konstart att välja rätt.

Flera offerter
Tricket är här att begära in offerter från ett antal olika takfirmor som verkar bra, och låta dem veta att man tar in mer än en. Det kommer att sporra dem att ge dig bästa tänkbara erbjudande. Fri konkurrens kan ibland vara riktigt bra för dig som kund. Men det handlar inte bara om priset, utan om villkoren i kontrakten. Vilket är mest fördelaktigt för di som kund? Vem tar ansvar om något går fel? Och så vidare. Att jämföra och hitta det bästa erbjudandet kommer inte att vara helt lätt, men är nödvändigt för att du ska kunna anlita bästa möjliga takfirma.