Det märks verkligen att vi går mot ljusare tider nu. Skymningen kommer allt senare, och det är så härligt. Ljuset betyder verkligen mycket för oss människor även om vi kanske inte tänker på det. Vi blir gladare och piggare när det är ljusare ute, och jag tror att vi även håller oss friskare då eftersom vi är mer måna om att vistas utomhus och för att jag tror att ju gladare och positivare man är desto bättre immunförsvar får man. Även den psykiska delen är ju viktig när det gäller att hålla sig stark och frisk.

Idag har det verkligen känts som att det är vår ute. Solen värmer ansiktet när man är ute och snön smälter bort. Det kanske kommer mer snö, för vi är ju trots allt bara i februari, men å andra sidan har vintern varit så mild hittills att jag tvivlar på att det kommer att bli någon så mycket mer av den nu. Lika bra är väl det kanske, men det är också lite tråkigt att man inte fick uppleva en riktig vinter. Våren blir ju så mycket bättre när man får längta efter den, och nu har vi nästan bara haft höst och ingen vinter.

Nåja, jag är i alla fall glad att vårkänslorna börjar spritta i kroppen även hos en gubbe som mig, och att dagarna blir ljusare och man kan utnyttja tiden bättre. Det är också skönt att slippa pulsa i snö, eller snarare halka på is som det har varit den här vintern. Fast det där lagret av grus och sand som ligger kvar är inte så roligt att gå på, och det kommer förmodligen inte sopas bort förrän man är helt säker på att det inte kommer någon mer snö, så det lär vi väl få leva med ett tag till. Men värre problem kunde man ha! Se till att njuta av det fina vädret nu!