Vilket fantastisk vårväder vi har! De senaste dagarna kan man verkligen säga att våren har kommit på riktigt. Solen skiner sitt gulaste jag, temperaturen stiger och fåglarna kvittar. Vissa dagar har man till och med kunnat gå utan jacka ute, men det är fortfarande kallt om morgnarna. Så här på våren är det lite svårt att veta hur man ska klä sig ibland. På morgonen är det så kallt att vinterjackan åker på, och framåt eftermiddagen är det så varmt att man svettas i vinterjackan. Men jag klagar inte, jag älskar våren och jag tycker att det är så härligt när dagarna värms upp.

Även på marken märks det att våren är här då vårblommorna har poppat upp här och var. Gula tussilagos lyser som små solar i det torra gräset, och det gäller att passa på att njuta av vårblommorna nu, för de är inte så långlivade. Snart börjar vi nog se knoppar i träden också, och när löven ska slå ut börjar en jobbig period för de som är pollenallergiker. Själv är jag inte allergisk, men jag har en dotter som är allergisk så på ett sätt vet jag ändå hur det är. När hon vill vara ute och njuta av våren måste hon stanna inne för att minska sina besvär med kliande ögon och rinnande näsa. Som tur är är det i alla fall en ganska kort period som hon är allergisk. Det finns de som har det mycket värre.

Själv passar jag på att vara ute så mycket som möjligt nu när våren är här. Jag tar långa promenader och njuter av solskenet. På jobbet sitter jag gärna ute på fikarasterna. Fast det gäller att passa sig i vårsolen så att man inte bränner sig. Den känns kanske inte så varm, men den är lurig. Våra vinterbleka ansikten måste få vänja sig långsamt vid solen, och sitter man för länge i vårsolen utan solkräm kan man bli bränd!

soligt