Man ska väl inte klaga, men nu är det faktiskt så varmt att jag snart smälter bort! Det är ungefär trettio grader varmt och man kan knappt vara utomhus. Det känns som att jag blir mer påverkad av hetta ju äldre jag blir. När jag blir pensionär får jag väl låsa in mig med en AC och en glassmaskin! Fast å andra sidan brukar man ju se gamla människor som går runt med jacka och mössa långt in på sommaren när en annan har hoppat i shortsen och sandalerna för länge sedan, så det kanske vänder en vacker dag.

På tal om glass så måste jag säga att jag är en riktig glassälskare, och favoriten är daimstrut. Jag är också förtjust i Magnum-glassen med jordgubbsglass och överdrag av vit choklad (kommer inte ihåg vad den heter). Det blir nästan alltid någon av dessa när jag är i butiken och blir sugen på glass. Jag tycker också om kulglass som man köper på konditorier, men en sak som jag inte gillar är mjukglass. Jag tycker att det är så blaskigt på något vis. Det ser gott ut men det smakar inte så gott. Den lösa konsistensen gör också att glassen smälter fort och då blir den vattnig och konstig.

Nu sitter jag här och blir så sugen på glass att jag tror att jag snart måste trotsa värmen och bege mig till affären och köpa lite. Kanske blir det ett storpack så att man har lite hemma. Fast det gäller att skynda sig då så att den inte smälter på vägen hem – eller så att inte jag gör det…!

glass