När man ska försluta en påse är det smidigt att använda sig av en påsklämma, och det är kanske just den lilla klassiska påsklämman som är den typ av klämma vi använder mest i våra hem. Den håller brödet färskt utan att vi behöver vrida, knyta eller använda oss av den lilla plastbiten som ofta sitter på brödpåsen när man köper den. Påsklämman finns i olika storlekar och försluter enkelt allt från kaffeförpackningar till fryspåsar och tetraförpackningar utan förslutningsmöjlighet, som till exempel juice- och mjölkpaket.

Påsklämman finns även som en ännu större och kraftigare variant, och kallas då vanligtvis för säckklämma. Säckklämmor är perfekta att använda till exempelvis sopsäckar, jordsäckar gödselsäckar och andra större säckar. Det finns även en klämma kallad skopklämma, som är som en klämma och en skopa i ett. Dessa passar perfekt för till exempel djurfodersäckar. Med skopklämman kan man enkelt ösa upp djurfoder och sedan försluta säcken utan att behöva förvara skopan i säcken så att den blir fet och kladdig eller lägga den bredvid med risk för att den tappas bort och försvinner. Skopklämman finns även i en mindre variant som är speciellt anpassad att använda som kaffeskopa och återförslutare av kaffepaket.

Klämmor av bra kvalitet i olika storlekar, färger och med olika användningsområden hittar man på www.klammor.se. Dessa förslutningsklämmor är originalet som började tillverkas för över 25 år sedan, och står modell för de kopior som idag finns på marknaden. Den goda kvaliteten gör att klämmorna behåller sin funktion i många år, till skillnad mot sämre klämmor som efter ett tag kan tappa formen. Klämmorna är tillverkade i ett material som återtar sin ursprungliga form när man antingen kör dem i diskmaskinen eller lägger dem i kokande vatten en stund. På så sätt blir klämmorna som nya, och man slipper kasta dem för att de inte längre tjänar sitt syfte. Att satsa på klämmor av bra kvalitet är därför bra både för plånboken och för miljön.