Drömfrisyren kan se ut på många olika sätt, beroende på vem man frågar. Någon vill ha en neongrön tuppkam, en annan vill ha midjelångt hår med vackra lockar. Kortare frisyrer brukar inte vara några problem att fixa, men drömmer man om ett långt hår kan man få vänta länge på att naturen ska ha sin gång. Hår växer långsamt, och det går inte heller att bara spara och låta bli att klippa sig. Visst blir håret långt då, men det blir också risigt. Man måste regelbundet klippa topparna för att slippa kluvna hårstrån och skadat hår.

Som tur är finns det andra knep att ta till för den som snabbt vill ha ett långt och vackert hår – nämligen löshår! Med löshår slipper man vänta, och man får också ett hår som redan har bra kvalitet. Tar man hand om sitt löshår kan det hålla i flera månader, och det finns olika metoder beroende på om man vill kunna välja från dag till dag vilken längd man vill ha på håret, eller göra en hårförlängning som är permanent. På siten www.loshar-online.se får man tips och råd om vilken typ av hårförlängning som passar bäst, och vilket hår man ska välja. Där kan man också läsa om hur man ska sköta sitt hår för att det ska hålla längre, och hur man gör för att sätta i det.

Löshår kan göra håret längre, men det kan också vara en bra lösning för den som gillar sin längd men gärna vill ha tjockare hår. Ett tjockare hår ser friskare ut, och det är också enklare att göra håruppsättningar med ett tjockare hår. Dessutom är löshår smidigt om man vill göra slingor utan att färga håret. Då slipper man utväxt, och man kan enkelt ta ur slingorna när man tröttnat, eller byta färg när man känner för det.