Nu är jul och nyår förbi, och snart väntar jobbet för de flesta. För min egen del ska jag faktiskt ha ytterligare lite semester. Jag har sparat ganska många semesterdagar, och nu kändes som ett bra tillfälle att ta ut några av dem. Det är nämligen så att jag ska åka till Norge och hälsa på min bror Åke. Eftersom vi bor så långt ifrån varandra ses vi ganska sällan. Han bor i Bergen, och det är en bit att åka om man säger så. Därför får man avsätta lite tid när det är dags att träffas, så att man hinner mer än att bara morsa på varandra.

Jag tar tåget dit och ska vara där i fem dagar. Den bärbara datorn har jag med mig, så det händer kanske att jag drar iväg något blogginlägg från Norge också. Vi får se. Förmodligen har jag fullt upp ändå, men man vet aldrig om det händer något spännande som jag vill dela med mig av. Vad vi ska göra vet jag inte riktigt. Det blir nog inget speciellt, men kanske en liten tur i trakterna kring Bergen, och förstås har vi ganska mycket att prata om. Så det lär bli några sena kvällar med snack om allt mellan himmel och jord.

Åkes fru Ingunn och deras barn kommer jag förstås också att umgås med. Han har en härlig familj, och man känner sig alltid lika välkommen där. Jag ser verkligen fram emot min resa, och det ska bli skönt att få komma bort en stund och se lite nytt. Norge är ju väldigt likt Sverige, men man känner ändå att man är i ett annat land. Det är ju så populär att åka utomlands kring jul, och det ska ju faktiskt jag också göra nu! Även om det bara blir till grannlandet!